Rector 1991-1992

Prof. univ. dr. ing. ec. Moise Țuțurea


„Profesorul universitar doctor inginer şi economist Moise Ţuţurea s-a implicat în demararea unui program cu Universitatea Missouri din Statele Unite, ceea ce avea să ducă mai târziu la înființarea Școlii de Inginerie Economică din cadrul ULBS.”

Munca neobosită şi perseverența de care a dat dovadă sunt cele care l-au ajutat să construiască o şcoală de calitate aici la Sibiu, prin intermediul căreia avea să formeze şi să modeleze totodată promoții întregi de absolvenți. Inginerii formați în cadrul Școlii de Inginerie Economică aveau să devină oameni importanți pentru diferite sfere de activitate.
Profesorul Moise Ţuţurea a stat mai mult de 12 ani în fruntea catedrei de Inginerie Economică, fiind adesea considerat un adevărat exemplu, dar şi mentor atât pentru cadrele didactice cât şi pentru studenți. Moise Ţuţurea, a fost unul dintre cele mai îndrăgite şi apreciate cadre didactice ale Universității „Lucian Blaga”.

Născut în 1943 la Beclean, județul Braşov, a absolvit studiile Institutului Politehnice Braşov, ale A. S. .E. Bucureşti şi ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca.. A luat parte la numeroase specializări internaționale, din țări precum Spania şi Marea Britanie dar şi în SUA şi Australia.

Prin regretata dispariție lui Moise Ţuţurea, Universitatea „Lucian Blaga” a pierdut unul dintre oamenii care au pus bazele învățământului superior tehnic sibian, un om deosebit pentru tot ceea ce înseamnă mediul academic, dar şi o personalitate academică recunoscută atât pe plan național cât şi pe plan internațional.

Skip to content